Machine van de maand: de Knuffelpraatmachine

Je knuffel, het belangrijkste van de wereld, dat herinnert iedereen zich wel. Voor kinderen biedt een knuffel troost en veiligheid en zorgt volgens ervoor dat kinderen een eerste stap zetten richting zelfstandigheid.

Een kind dicht eigenschappen aan een knuffel toe die het zelf nog niet heeft ontwikkeld. Het is bijvoorbeeld stoerder en minder bang als de knuffel in de buurt is en durft met knuffel wel een donkere gang over te lopen, maar zonder nog niet. Heel wat kinderen praten met hun knuffel. Maar wat als de knuffel ook echt zou reageren? Dat kan binnenkort met de knuffelpraatmachine.

De knuffelpraatmachine
Probleem:  Soms vertellen we onze knuffel dingen die niemand anders weet. We willen heel graag met onze knuffel kunnen praten.
Oplossing: Een machine die de knuffel nieuwe functies geeft waardoor kinderen en jongeren ermee kunnen communiceren voor lange tijd.
Concept: De kinderen kunnen contact maken met hun knuffel in de knuffelpraatmachine. Dit is een bijzondere cocon waarin ze kunnen vertellen hoe ze zich voelen, hoe de dag is verlopen, … Deze gesprekken worden vertaald in leuke interacties zodat de kinderen een fictieve dialoog kunnen aangaan met hun knuffel.

De uitvinders: Sint-Lodewijkscollege in Brugge – 4de leerjaar
De ontwerper: Janne Cherlet – Student Howest
Bachelor Industrieel Productontwerpen – 3de jaar
De makers: Technisch instituut Heilige Familie (Maricolen) in Brugge

De leerlingen van van het 6de jaar Architecturale en Binnenhuiskunst en van het 7de Ruimtelijke vormgeving van het Technisch Instituut Heilige Familie (Maricolen) in Brugge hebben mee nagedacht over hoe de cocon er zou uitzien en zijn momenteel bezig met de uitwerking van de verpakking, die ook extra functionaliteiten zal hebben.
Zij krijgen binnenkort ook de kinder-uitvinders op bezoek die er onder hun begeleiding elk een mini-versie van de cocon zullen maken.