Leerlingen testen zelfbedachte videogame uit: “Véél leuker dan les krijgen”

MyMachine is onder de indruk om te zien hoe dit studententeam van de Howest bachelor Digital Arts & Entertainment erin slaagde jongeren, van GO! Basisschool Kroonloon Oostende, wild enthousiast mee te nemen in hun game wereld.

Niet alleen door een game te ontwikkelen op basis van hun ideeën maar door hen te betrekken in de ontwikkelingsfasen, het concept en de mechanics te verduidelijken. Ze deelden in alle eerlijkheid dat het vaak moeilijk was om als team samen te werken, deadlines te halen en beslissingen te nemen.

Maar “Zeg nooit dat je iets niet kan: opnieuw proberen, vallen en opstaan en blijven gaan” en “Wees niet bang om je eigen ding te doen”, dat was de boodschap die de studenten aan de jongeren gaven. MyMachine spirit!

Vanaf februari gaan leerlingen van het 2de jaar Artistieke Vorming en 7de jaar Graphic Design van het Ensorinstituut in Oostende houten ‘cut outs’ van de spelfiguren en allerhande promomateriaal voor de game creëren. Zij kregen nog een geleid aan Howest Industrial Design Center en gaven er ook hun droommachines prijs.

Ontdek een persartikel en foto’s van het inhuldigingsmoment: