De gekozen machine

Uit vele tekeningen is de Helpmachine gekozen. De helpmachine helpt ons te herinneren wat we vergeten zijn. De robot is meer gericht om in de les te helpen of om spelletjes te doen.

Om zaken niet te vergeten is tijd heel belangrijk dus daarom heeft de helpmachine een grote klok op zijn buik gebouwd. De klok  is een timer die kan laten zien hoelang de les duurt en hoelang de les al is verstreken. Bij elke les die is voorbijgegaan veranderd de kleur van de timer. De timer kan ook zelf ingesteld worden.

Het lichtje op zijn hoofd gaat aan wanneer de Helpmachine aan het denken is of wanneer de les begint. Aan het hoofd is een groot boek vastgemaakt. In het boek kom je alles te weten wat de robot weet. De robot hebben we zo voorzien dat je de onderwerpen zelf kan bepalen in het boek. Wanneer bijvoorbeeld wiskunde begint gaat het lichtje branden en staat het eerste hoofdstuk van het boek open. Als wiskunde gedaan is, verandert de kleur van de timer en kan je omdraaien naar een volgende bladzijde in het boek waar bijvoorbeeld nederlands het onderwerp is. De machine wordt gezien als een tijdslijn die de dag indeelt.