Droommachine van de maand: ‘De Bezoekersbox’

De Bezoekersbox

Dit jaar werken we samen met de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie van het Universitair Ziekenhuis Gent en de Ziekenhuisschool van de Stad Gent. 
Howest student Industrieel productontwerpen Bruno Tardaguila Van Doorselaer onderzoekt samen met enkele patiëntjes wat hun favoriete droommachine is en werkt deze in co-creatie met de kinderen uit. Deze kinderen volgen tijdelijk onderwijs in het ziekenhuis en worden in het UZ Gent behandeld. De student zoekt hen daar op in het kader van stage en bachelorproef in samenwerking met MyMachine vzw.

Stap 1: IDEE (lager onderwijs)
We willen een machine om tijdens onze opname bezoek te kunnen krijgen van onze vriendjes en grootouders. Omdat ons immuunsysteem door onze ziekte heel verzwakt is mogen onze grootouders en onze vriendjes niet bij ons op bezoek komen.

Stap 2: CONCEPT (hoger onderwijs)
Een machine waarmee het mogelijk wordt om op een veilige en toffe manier een kamerbezoek te kunnen organiseren.

Stap 3: WERKEND PROTOTYPE (hoger onderwijs)
Deze droommachine is in essentie een grote doorzichtige doos die op wieltjes staat. De bezoeker kan in de doos gaan zitten en zo de kamer binnengerold worden.
Omdat de patiëntjes aangaven dat ze vooral praten en knuffelen belangrijk vinden zal de bezoekersbox nog extra features omvatten die deze vormen van interactie mogelijk maken.

Dit atypische MyMachine parcours brengt heel wat extra uitdagingen met zich mee. Willen we deze droommachine straks een vaste plek geven in het ziekenhuis dan moet er niet alleen rekening worden gehouden met de eisen/wensen van de kinderen maar ook met die van de dienst Infectiepreventie van het UZ Gent.

Het gevolg: een boeiend onderzoeks-en maakproces. Check it out!