Droommachine van de maand: de Blogdraak

De blogdraak is een knuffelstoel waarin je plaats kunt nemen als je even wil ontsnappen aan alle prikkels van de buitenwereld, bedacht door leerlingen van de eindklas van de Bernadetteschool Grotenberge in Zottegem.

Gemotiveerde partnerschool Richtpunt – campus Zottegem organiseerde voor hen een maakworkshop waarbij ze handvaardigheden leerden zoals boren en solderen van een stroomkring. Het resultaat: voor elke leerling een wensdraakje als nachtlampje.
Nu stomen ze de echte Blogdraak klaar voor de inhuldiging volgende week.

Stap 1: IDEE (lager onderwijs)

We willen een machine op school waar we ons even in kunnen terugtrekken om tot rust te komen.

Stap 2: ONTWERP (hoger onderwijs)

Een knuffelstoel waar leerlingen bij overprikkeling terecht kunnen om opnieuw tot rust kunnen komen.

Stap 3: WERKEND PROTOTYPE (technisch secundair onderwijs)

De Blogdraak is een knuffelstoel waarin je plaats kunt nemen als je even wil ontsnappen aan alle prikkels van de buitenwereld. Je kan je laten omarmen door de zachte drankenvleugels en ook het verzwaarde deken geven je een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
De hypnotiserende drakenogen geven aan of de stoel bezet is zodat je ongestoord kan ontspannen. Je kan de tijd nemen om even te chillen of spelen met de fidget toys waardoor je je gedachten kan verzetten en tot rust kan komen.

Uitvinders: Bernadetteschool Grotenberge in Zottegem – Eindklas type basisaanbod
Ontwerpers: Briek Verbeke en Manu Decock, 3de jaars Howest bachelor Industrieel productontwerpen, Lauren Portemont, Chloë D’hooge en Bauke Vanhoute – 3de jaar Howest bachelor Ergotherapie, Quinten Muyllaert en Merijn Defoort, 3de jaar Howest bachelor Multimedia en Creatieve Technologie en Leontien Claerbout, 3de jaar Howest bachelor Communicatie Management
Makers: Richtpunt – campus Zottegem


Ontdek het maakproces tot op vandaag:

 

Blogdraak