Droommachine van de maand: De Vliegende Slaapzak

De Vliegende Slaapzak

Leerlingen van het 6de leerjaar van de Emmaüs Basisschool in Aalter bedachten een oplossing om bedtijd niet langer uit te stellen.

Simon Dubois, Howest student Industrieel productontwerpen ging hun ideeën verder uitwerken tot ‘De Vliegende slaapzak’ in samenwerking met jongeren van Emmäus secundair in Aalter.

Tijdens de ontwerp-en onderzoeksfase kon het team rekenen op de expertise en ondersteuning van het bedrijf Voxdale. Een win-win ervaring voor iedereen want het bedrijf wordt ondergedompeld in de unieke MyMachine methodologie, komt in contact met (technische) jongeren en exploreert daarbij het maakproces van een unieke droommachine van idee tot werkend prototype aan de hand van co-creatie.

Deze droommachine is een soort hemelbed met een slaapzak waarbij je jezelf via katrollen omhoog kan trekken, begeleid door led-verlichting. Na een tijdje vliegen val je naar beneden en maak je een zachte landing op de trampolinematras. 

Op donderdag 20 mei kwamen alle betrokken partijen samen op de lagere school om De Vliegende Slaapzak feestelijk in te huldigen en even terug te blikken op hun deelname. Benieuwd naar hun ervaringsgetuigenissen?

Uitvinders: Emmaüs Basisschool in Aalter  – 6de leerjaar
Ontwerper: Simon Dubois, 3de jaar Howest Bachelor Industrieel productonwerpen
Makers: Emmaüs Secundair in Aalter

Ontdek ook het hele maakproces van De Vliegende Slaapzak!