Een nieuwe MyMachine cyclus

Volgende week wordt het startschot gegeven en maken de leerkrachten-en studententeams uit lager, hoger en secundair onderwijs kennis met elkaar. Howest, de hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk) en Hogeschool PXL Limburg (Hasselt) doen opnieuw mee als hoger onderwijsinstellingen.

We zetten deze cyclus in op MyMachine bachelorproeven, op creaties door multidisciplinaire teams van ingenieursstudenten, studenten Lerarenopleiding en Grafische vormgeving. Opnieuw gaat een studententeam van de Howest opleiding Digital Arts & Entertainment co-creëren met kinderen om hun droomgame te ontwikkelen. Deze opleiding werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste ‘design design and development school’ ter wereld door The Rookies.

We bieden sessies aan waarbij de deelnemende leerkrachten hun leerkrachtenpet omruilen voor die van ‘ontwerper/maker’. Hierdoor willen we hen stimuleren een sterke MyMachine procesbegeleider te zijn en er ook voor zorgen dat ze met de opgedane ervaringen, inspiratie en aangeboden tools zelf aan de slag kunnen met hun leerlingen tijdens en ook na hun MyMachine deelname. Op die manier kan MyMachine geïntegreerd worden als projectgebaseerd leren.

Verder zijn we razend benieuwd naar de geniale kinderideeën en de vertaalslag ervan…op naar een nieuwe MyMachine cyclus!