Howest behoort nu ook officieel tot de beste designscholen ter wereld

De roots van MyMachine liggen in de Howest bacheloropleiding Industrieel productontwerpen (IPO) die binnenkort haar haar twintigste verjaardag in stijl viert, want de opleiding werd op de prestigieuze Rookie Awards uitgeroepen tot de tweede beste designschool ter wereld. Dit toont opnieuw aan dat Howest niet alleen een pionier is in het Vlaamse landschap, maar ook op internationaal niveau hoge ogen gooit.

Het is geen toeval dat deze mijlpaal samenvalt met het twintigjarig jubileum van de opleiding. Sinds de oprichting heeft IPO een vooruitstrevende aanpak gehanteerd die studenten aanmoedigt om innovatief en ondernemend te denken. Door een nauwe samenwerking met de industrie en een focus op duurzaam ontwerp, slaagt de opleiding erin om jonge ontwerpers op te leiden die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

De komende maanden zullen er verschillende evenementen worden georganiseerd om zowel het twintigjarig bestaan als deze recente erkenning te vieren. In de Budafabriek loopt bijvoorbeeld nog tot 5 november de expo ‘IPO INSIDE OUT – 20 years of industrial product design in het kader van het Wonder-festival. Tijdens deze expo worden in totaal 25 producten van bedrijven tentoongesteld waar IPO-alumni aan hebben meegewerkt.

Lees meer hierover!