Howest studenten Ergotherapie als ontwerpers aan de slag in het buitengewoon onderwijs

Dit jaar stelden ook scholen uit het buitengewoon onderwijs zich kandidaat voor deelname aan MyMachine. Hierin zagen we een kans om samen te werken met de Howest bacheloropleiding Ergotherapie.

Vorige week gingen de studenten als ontwerpers aan de slag met leerlingen met autismespectrumstoornissen (ASS) en/of met gedrags- en emotionele problemen in lagere scholen Sint-Idesbald in Roeselare en Het Vlot in Ieper.

In BuO Sint-Idesbald werken de lagere én de secundaire samen voor de ontwikkeling van hun droommachine, wat zowel voor des school als voor MyMachine een unicum is. Het Vlot en VTI Ieper slaan ook de handen in elkaar!

Voor de studenten Ergotherapie willen we een boeiende context creëren waar ze de kans krijgen om hun vaardigheden in te oefenen en samen met, en op maat van, de kinderen oplossingen uit te werken en te materialiseren.

Het team van Design for (every)one (D4E1) ondersteunt de studenten tijdens hun MyMachine opdracht.
Design for (every)one (D4E1) is een Living Lab van de hogeschool Howest, ontstaan op het kruispunt van Industrieel productontwerpen en Ergotherapie. Het lab implementeert open designprincipes om tot inclusieve productontwikkeling te komen.

De pers kwam een kijkje nemen tijdens de idee-fase: