Ik hout ervan!

Na een deugddoende paasvakantie ben ik er volop ingevlogen!

Het plafond en de bodem die vorige keer gemaakt zijn heb ik deze week bewerkt omdat de stukken die uit de machine komen nog helemaal niet perfect zijn.

Concreet heb ik ze uitgesneden, volledig opgeschuurd en met de frees een rond randje gegeven zodat je je niet kan snijden aan de scherpe hoeken.

Ook ben ik vernis gaan kopen in een charmant winkeltje dicht bij Kortrijk. Vernis is een beschermende laag voor het hout. Zo verkleurt het niet, is het hout steviger, rot het hout niet en is het mogelijk om te ontsmetten zonder het hout te beschadigen. Die laatste twee zijn bijzonder belangrijk in het ziekenhuis. Als het hout niet vernist is mag de machine eigenlijk zelfs al niet binnen op de afdeling!

Op dinsdagavond heb ik al een paar testjes gedaan met het vernis. Laten we zeggen dat het er allemaal goed uit ziet!