Kinderen en studenten ontwikkelen samen droomgame

Studenten van Howest Digital Arts & Entertainment doken samen met leerlingen van Basisschool De Groenheuvel in Bellegem in een leefwereld vol droommachines. De kinderen vertaalden hun wildste ideeën in tekeningen die de inspiratiebron vormen voor de 3D computergame die de studenten gaan ontwikkelen.

 

Wat denk je van een verkeerslicht dat je kan manipuleren om op tijd op school te zijn of een blijmaker voor wie even een moeilijk moment heeft?

 

Het wordt een wederzijds leerproces waarbij de kinderen en studenten zowel offline als online gaan samenwerken met als einddoel: een gepersonaliseerde 3D computergame tegen begin februari 2018.

 

De Howest-opleiding Digital Arts and Entertainment werd onlangs uitgeroepen tot “best game design and development”- school ter wereld!
De opleiding Digital Arts and Entertainment startte 10 jaar geleden op het ogenblik dat er nog geen gamingsector was in Vlaanderen. Nu werd ze onlangs uitgeroepen als beste ter wereld door The Rookies, een een internationale toonaangevende organisatie in de gamesector.

 

Volg de ontwikkeling van de game!