Kinderen testen door studenten DAE ontwikkelde VR-game voor Lago Kortrijk en MyMachine droomgame

Met een VR-bril op van een waterglijbaan racen? Die toffe ervaring kwamen leerlingen van de 2de graad van Leefschool De Vlieger uit Oostende gisteren in primeur beleven in Lago Kortrijk. De innovatieve game werd ontwikkeld door een groep laatstejaarsstudenten van de gameopleiding Digital Arts & Entertainment van Howest.

“Met een VR-bril op gleden ze naar beneden terwijl ze in realtime door een 3D VR-wereld raceten”, legt Alex Vanden Abeele, lector binnen DAE, uit. “360 gradenvideo’s die afspelen op de wand van een glijbaan kenden we al, maar wat onze studenten maakten, is interactiever. De kinderen kregen namelijk een controller mee, waardoor ze met hun VR-bril ook effectief konden spelen terwijl ze naar beneden gleden.”

De glijpartij viel sterk in de smaak van het testpubliek dat na deze spectaculaire ervaring naar de nabijgelegen Howest-campus The Level stapte. Daar volgde een rondleiding door de thuisbasis van de meermaals bekroonde gameopleiding van Howest. De gloednieuwe MyMachine game ‘Slumberlands’, waarin de droommachines van alle leerlingen in 3D tot leven werden gebracht, werd er ingehuldigd. 

De studenten zijn alvast glorieus geslaagd, aldus de kinderjury! Ook de pers was talrijk aanwezig.

Heel mooi om vanuit MyMachine elk jaar opnieuw te ervaren hoe gepassioneerd de DAE studenten over hun opleiding vertellen aan de kinderen en hoe toegewijd ze aan hun opdracht werken. Bijzonder trots zijn we dan ook als deze studenten je achteraf bedanken omdat ze de kans kregen om aan MyMachine te mogen deelnemen!

Studenten DAE ontwikkelen VR-game voor Lago Kortrijk