“Luidop Dromen In De Klas” was een succes!

Oef! Luidop Dromen In De Klas is toegestaan en wat een geluk dat de studententeams van Howest en PXL nog – coronaproof – aan de slag konden in de lagere scholen.

Maar we waren voorbereid voor andere scenario’s.
Als back-up plan had MyMachine in samenwerking met Innowiz een stappenplan ontwikkeld waarbij leerkrachten zelf ontwerpend aan de slag konden gaan met hun leerlingen om zo tot straffe en maffe droommachines te komen.

Ook voor MyMachine is Ondernemen in crisistijd vooruitkijken en aanpassen. Het zijn ook net die vaardigheden die we bij onze jongeren willen stimuleren. 2020 wordt voor velen het jaar van de ‘heruitvinding’. Elke crisis brengt ook nieuwe kansen.

Het back-up plan werd een nieuwe, bijkomende oproep voor ‘Dé MyMachine Week: Luidop Dromen In De Klas’ waardoor MyMachine nu nog breder gaat werken. Leerkrachten in heel Vlaanderen kregen de kans om met hun klas deel te nemen aan Dé MyMachine Week: en zo een stukje van MyMachine te leren kennen. Meer dan 100 leerkrachten hebben hierop ingetekend. Bovendien maken ze kans om met de hele klas geselecteerd te worden om één van de 4 ‘gouden toegangstickets’ tot de MyMachine fabriek (Kortrijk) te ontvangen en hun droommachines uit te werken tijdens een maakworkshop in het voorjaar 2021.

Tijdens ‘Dé MyMachine week’ gingen 120 lagere schoolklassen ‘Luidop Dromen In De Klas’. Zo kwamen van Oostende tot Hasselt meer dan 400 droommachines op papier tot leven, straks in het echt én in een 3D game.
Hier en daar was er een knuffelmachine of een coronabestrijder te bespeuren maar ‘Dé MyMachine week: Luidop Dromen In De Klas’ van 12-16 oktober 2020 stond voor gedurfde ideeën, wilde creativiteit en vooral optimisme – waar de wereld vandaag meer dan ooit nood aan heeft!

Alle nieuwe droommachine ideeën krijgen een plek op de MyMachine wereldkaart!