Machine van de maand: Struikenliefde

Jongeren en het klimaat, de toekomst, het is een ‘hot topic’ vandaag en dit jaar leeft het opmerkelijk ook onder de MyMachine deelnemers. De droommachine van de kinderen van Dé Broebelschool in Oudenaarde is Struikenliefde, een uitvinding die meer natuur op de wereld brengt.

Probleem: Het gaat niet goed met de natuur.
Oplossing: Een machine die ervoor zorgt dat er meer groen op de wereld komt.
Concept: Je schoenen worden wonderschoenen met een extra element dat je eraan kan vastmaken. Door te stappen op gras of in de aarde komen er zaadjes vrij. Deze zaadjes vallen op de grond en na een paar maanden zal je zien waar jouw voetdruk staat want daaar groeien allemaal prachtige bloemen.
Een jonge generatie guerilla gardeners staat klaar om te strijden voor groene plekken waar mensen blij van worden, gewapend met hun zaaischoenen in de aanslag!

Uitvinders: Dé BroeBELschool in Oudenaarde – 2de leerjaar
Ontwerper: – Lorien Duchamps, 3de jaar Howest bachelor Industrieel productonwerpen
Makers: GO Atheneum Oudenaard

Deze machine werd bedacht door één van de leerlingen, verkozen tot favoriete idee van de hele klas en daarna opengetrokken zodat alle kinderen een eigen interpretatie van hun Struikenliefde mochten herontwerpen en vertalen in de vorm van een maquette. Dit alles vormde de design brief voor de student die vanaf februari met een team makers van de secundaire school een werkend prototype zal realiseren.

Ontdek het ontwerpproces van Struikenliefde!