Machines in handen technisch secundair onderwijs: zij gaan hét MAKEN!

Januari = ook MyMachine examentijd in het hoger onderwijs met een productpresentatie – en overdrachtmoment aan de technische secundaire scholen. Vanaf nu gaan leerlingen van diverse opleidingen zoals Elektromechanica, Elektriciteit, Lassen-constructie, Houtbewerking, …, ook opleidingsoverschrijdend, aan de slag om met hun talenten en vakkennis de interactieve producten uit te werken tot een werkend prototype. Zij gaan hét MAKEN!

 

Voor de kinderen betekent dit: het maakproces van je eigen droommachine opvolgen en ook wat meewerken aan de bouw ervan. Ja! Zo krijg je een realistisch beeld van wat technisch onderwijs kan inhouden en creëer je ook voor meisjes een technologisch aantrekkelijke omgeving.

 

Ook de link met het bedrijfsleven is belangrijk in de productiefase van het proces. Vaak bieden bedrijven materiële ondersteuning en stellen ze hun know how ter beschikking. Dit jaar nodigen ook enkele scholen ondernemers uit waarbij de jongeren hun ervaringen in het MyMachine proces uitwisselen.
MyMachine wil ondernemers en technische talenten uit hoger en technisch secundair onderwijs met elkaar in contact brengen om zo o.a. ook elkaars verwachtingen als potentieel toekomstig werkgever-werknemer beter te leren kennen.
De zoektocht naar schaarse (hoger) technische profielen is immers heel actueel. ‘Vlaamse bedrijven kampen met een tekort aan ingenieurs’ kopte vandaag opnieuw een artikel in de pers.