myBOO, een eerste afgewerkt MyMachine product in de winkelrekken

Ben je nog op zoek naar een origineel & kidsproof kerstcadeau? Graag stellen we myBOO aan jullie voor: een lichtgevende spokenjager!

Bedacht door kinderen in het lager, uitgewerkt door jongeren uit het hoger en technisch secundair onderwijs. En van A tot Z ontwikkeld tot een allereerste MyMachine door Atelier Pierre, de designstudio van het familiebedrijf Vanhalst uit Wevelgem.

Al van bij de start van MyMachine blijven we benadrukken dat de essentie van MyMachine gaat over het proces: de mogelijkheid voor jonge leerlingen en studenten om te ontdekken hoe je een idee vastpakt en tot leven brengt.  Ze ervaren in dit erg uitdagend co-creatie proces (van idee naar concept naar werkend prototype) dat het hebben van ideeën belangrijk is én dat je niet bang moet zijn om je ideeën te uiten omdat er altijd een manier gevonden kan worden om elk idee – hoe uitdagend ook – te materialiseren.

Die ervaring om oplossingsgericht te denken en te handelen nemen ze mee in hun toekomst. Sommigen doen dit om eigen uitdagingen aan te pakken in hun dichte omgeving of job, of om hun eigen organisatie of bedrijf op te starten. Anderen doen het om actief te worden binnen de grotere thema’s als het klimaat of het opruimen van de plastiekafval in de oceanen.
Dit alles inspireert tegelijkertijd leerkrachten en professoren om het onderwijs niet alleen als een ex-cathedra fabriek te zien. Ze ontdekken dat studenten gemakkelijk kennis absorberen tijdens het werken aan hun droommachine in de vorm van projectgebaseerd leren.

Maar tegelijkertijd hebben we van bij de start van vzw MyMachine niet blind willen zijn voor het feit dat de uitwerking van sommige ideeën potentieel heeft om een volwaardig product te worden. Ondernemerschap promoten en dan zélf als vzw niet ondernemend zijn op dat vlak, zou nogal contradictorisch zijn.


myBOO

Daarom zijn we vandaag bijzonder trots om bekend te maken dat we een jaar geleden een samenwerking hebben opgestart met Atelier Pierre: de designstudio van het familiebedrijf Vanhalst uit Wevelgem – met creatief en duurzaam ondernemerschap als hun fundament – distribueert op vandaag naar 32 landen wereldwijd.

MyMachine en Atelier Pierre hebben de voorbije maanden samengewerkt om een allereerste afgewerkt product myBOO aan jullie voorstellen: een lichtgevende spokenjager!

Door myBOO aan te schaffen zal je niet alleen een mooi en duurzaam product kopen maar tegelijkertijd ook vzw MyMachine steunen. We willen er zo voor kunnen zorgen dat we MyMachine blijvend gratis kunnen aanbieden aan alle deelnemende scholen.

De spokenjager myBOO activeren is simpel: je drukt twee seconden op de aan- en uitknop. Daarna jaagt het vriendelijke spookje op slechte spoken in verschillende fases en lichtkleuren van rood (aanvang van het scannen) over blauw (goede spookjes worden gespaard) tot groen (veilig!) van telkens één minuut. Kinderen die dat proces willen versnellen, kunnen dat door zachtjes op het spookje te tikken. Na het spokenjagen geeft myBOO nog tien minuten wit licht. Daarna dimt het uit en is het slapenstijd. myBOO zorgt zo niet alleen voor een veilig gevoel, maar stimuleert ook een positief contact tussen ouder en kind (én een goede nachtrust voor beiden).

https://youtu.be/BMcCn_xDi9U

Doorgeven, recycleren en registreren
Via een QR-code op de verpakking vindt elk kind de weg om zijn of haar ‘myBOO’ na bewezen diensten door te geven aan een kansarm kind. En door de samenstelling van myBOO uit verschillende aparte modules kan elk deel via het juiste afvalcircuit perfect gerecycleerd worden. Bovendien kan elk kind op de website van myBOO zijn vriendelijke spookje registreren. Op die manier is voor elk kind op de online wereldkaart zichtbaar welke steden en regio’s spokenvrij zijn.

Het lichtgevende spookje myBOO (14,7cm x 20cm) is sinds november 2019 beschikbaar in alle Standaard Boekhandels, conceptstores, boekhandelaars en kinderzaken.

Ontdek alles over myBoo en de verkooppunten.