MyMachine 2020-2021 heeft heel wat in petto

Vanuit de partnerhogescholen Howest (Kortrijk) en PXL (Hasselt) gaan studententeams van diverse opleidingen in heel Vlaanderen ondernemend en ontwerpend aan de slag:

In Howest (Kortrijk) gaan:
studenten Ergotherapie gaan binnen een traject Ondernemerschap als projectverantwoordelijken samenwerken met scholen in het buitengewoon onderwijs

studenten Digital Arts& Entertainment ontwikkelen een 3D-computergame met én voor kinderen in het buitengewoon onderwijs

studenten Industrieel productontwerpen gaan tijdens hun stage -en bachelorproef co-creëren met lagere school kinderen en jongeren uit de technisch secundaire scholen

In PXL (Hasselt) gaan studenten Elektromechanica en Lerarenopleiding (afstudeerrichting STEM) samen de MyMachine uitdaging aan.

Binnenkort starten ook de productielijnen terug op van de vorige MyMachine cyclus 19-20 die door de maatregelen niet afgewerkt konden worden.

En last but not least:
dit jaar werken we samen met de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie van het Universitair Ziekenhuis Gent en de Ziekenhuisschool Stad Gent.
Een Howest student Industrieel productontwerpen onderzoekt samen met enkele patiëntjes wat hun droommachines zijn en werkt deze uit. Deze kinderen volgen tijdelijk onderwijs in het ziekenhuis en worden in het UZ Gent behandeld. De student zoekt hen daar op in het kader van zijn/haar stage en bachelorproef.