MyMachine 2020-2021 presenteert ‘De Bezoekersbox’

De Bezoekersbox

Deze droommachine kwam tot stand in samenwerking met de afdeling Pediatrische Hemato-Oncologie van het Universitair Ziekenhuis Gent en de Ziekenhuisschool Stad Gent.

Een Howest student Industrieel productontwerpen onderzocht samen met enkele patiëntjes wat hun favoriete droommachine is. Deze kinderen volgen tijdelijk onderwijs in het ziekenhuis en worden in het UZ Gent behandeld.

Omdat hun immuunsysteem door de ziekte heel verzwakt is mogen ze geen bezoek ontvangen. Hun droommachine moet bezoek van grootouders en huisdieren tijdens hun opname mogelijk maken.

De student ontwikkelde De Bezoekersbox, een grote doorzichtige doos die op wieltjes staat waarin de bezoeker kan plaatsnemen. Omdat de patiëntjes aangaven dat ze vooral praten, knuffelen en spelen belangrijk vinden faciliteert De bezoekersbox deze vormen van interactie.

Lisa mocht de droommachine voor de gelegenheid uittesten met de cliniclowns, binnenkort is haar oma aan de beurt. Small dreams, big ideas!


 

Uitvinders: Enkele kinderen die tijdelijk lager onderwijs volgen in het Universitair Ziekenhuis Gent via de Ziekenhuisschool Stad Gent
Ontwerper en maker: Bruno Tardaguila Van Doorselaer, 3de jaar Howest Bachelor Industrieel productonwerpen

Ontdek het maakproces van De Bezoekersbox!