MyMachine deelnemer wordt ontwerper

We vroegen het ons al af: Wanneer zal een MyMachine deelnemer uit het lager onderwijs kiezen voor een carrière als ontwerper? Vandaag is het zover.
Arne Warlop nam 8 jaar geleden met het 6de leerjaar deel aan het pilootproject van MyMachine in Kortrijk. Hij studeert nu Industrieel productontwerpen aan Howest en leerde zo ook de andere kant van ons project kennen.
Hij vertelt vol enthousiasme zijn MyMachine verhaal:

 

Toen ik in het 6de leerjaar zat in de Broederschool in Heule, wist ik nog niet wat ik wilde worden. Plots op een gewone lesdag kwamen 2 gekke professors (studenten Industrieel productontwerpen) binnen en zeiden: “Wij gaan samen met jullie een droommachine maken!”.

Een dag vol brainstormen, ideeën uittekenen op papier, schetsen, … Op het einde van de dag had onze klas samen gekozen voor het idee van de ‘swing ‘n’ round’: Een machine vol spelen om je geen seconde te vervelen.

Voor het belsignaal ging en we naar huis mochten zeiden de 2 studenten: “Wij werken dit voor jullie uit en verwachten jullie binnen een paar maanden op onze school!”. Ik vond het jammer dat onze klas dit niet samen mocht uitwerken. Maar na die dag wist ik onmiddellijk wat ik wilde worden: Ontwerper! Zelf ideeën uitwerken, schetsen en prototypen! Ook het bezoek aan de hogeschool en de technische school blijven me bij.

Dat ik vandaag 8 jaar later, student Industrieel productontwerpen ben, heb ik dus te danken aan MyMachine! En bovenal leer ik nu zelf de andere kant van MyMachine kennen: met kinderen aan de slag gaan en hen laten zien hoe je tot ideeën komt. De max!!!

Ik geloof echt in het potentieel van MyMachine en vind het super dat MyMachine ook internationaal gaat.