MyMachine Dreamsdrop: droommachine ideeën van Ecuador, India, Mexico, Mozambique en Zuid-Afrika komen tot leven in Kortrijk

Met de lancering van Dreamsdrop begin september 2019 werd een eerste wereldwijde oproep gedaan aan het basisonderwijs om droommachine ideeën te bedenken, te tekenen en deze up te loaden op de MyMachine Dreamsdrop wereldkaart. Deze MyMachine DreamsDrop context is een nieuwe, aanvullende MyMachine actie naast de standaard werking van MyMachine. Ondertussen werden al meer dan 1.600 ideeën van zowel volwassenen als kinderen uit 40 landen wereldwijd geüpload.

Ideeën uit de hele wereld in de maak

Deze week wordt het Industrial Design Center van Howest omgetoverd in een MyMachine fabriek: 100 studenten Industrieel productonwerpen brengen er 16 geselecteerde droommachines uit Ecuador, India, Mexico, Mozambique en Zuid-Afrika tot leven.

Eerst bedenken ze 10 verschillende oplossingen, daarna komen ze tot één finaal concept. Deze selectie is gebaseerd op verschillende criteria zoals haalbaarheid, mate van complexiteit, creativiteit en afstemming op de oorspronkelijke vraag van de ‘klant’. Dit finaal concept gaan ze verder uitwerken tot een werkend prototype. Zo krijgt elke kinderuitvinder 2 verschillende prototypes van 2 verschillende studentengroepen.

Zo’n opdracht is waar studenten Industrieel productontwerpen naar op zoek zijn. In hun toekomstige functie zullen ze ook klantvragen moeten vertalen naar werkbare en produceerbare concepten, producten en toepassingen.
De uitvinders uit de deelnemende landen kunnen het hele creatieve proces op afstand volgen en zullen helpen om de eindresultaten te beoordelen.

Zo vraagt bijvoorbeeld Alan (8) uit Portoviejo, Ecuador, om een machine om 1 miljoen jaar te kunnen leven. De droommachine van Leonardo (6) uit Villahermosa, Mexico is een machine die ervoor zorgt dat zijn ouders minder tijd op hun smartphone doorbrengen en meer met hun kinderen spelen.

Volg alle nieuws over Dreamsdrop via de website van MyMachine Global!