MyMachine: Een Nieuw Begin

Ondertussen is voor meer dan 600 leerlingen en studenten uit 20 scholen verspreid in Vlaanderen een nieuw MyMachine avontuur van start gegaan.

We zetten deze cyclus in op interdisciplinaire samenwerking tussen laatstejaarsstudenten van diverse bacheloropleidingen Industrieel productontwerpen, Ergotherapie, Communicatie Management en Digital Arts & Entertainment in Howest hogeschool Howest en Elektromechanica en Lerarenopleiding in hogeschool PXL.

Ondertussen beslisten de kinderen wat de favoriete droommachine van elke klas is geworden. Als echte ontwerpers zijn ze dit idee samen verder gaan exploreren, de eisen en wensen gaan bepalen en ze gaan vormgeven aan de hand van spuugmaquettes. Met alle belangrijke info verzamelt in de design brief gaan de studenten nu verder aan de slag.

Bijzonder is de schooloverschrijdende samenwerking met de 10 Kinderkosmos Basisscholen in Diest, daar hebben alle 300 leerlingen van het 6de leerjaar droommachines ontworpen. 
De favoriete ontwerpen van de 10 scholen werden geselecteerd door 10 afgevaardigde leerlingen van de scholen, die de nieuw samengestelde ‘MyMachine Kinderkosmos klas’ vormen. Zij hebben deze ideeën hebben voorgesteld aan een interdisciplinair studententeam van hogeschool PXL. Samen met de Katholieke Scholen Diest werkt dit studententeam aan het realiseren van ‘dé favoriete droommachine van de Kinderkosmos.’

Maak kennis met de nieuwe droommachine ideeën!