MyMachine van peuterklas tot en met zesde leerjaar: ‘de geheime cocon’ is de machine van de maand

Tijdens de week van 15 tot 19 januari stond MyMachine centraal in de Damiaanschool in Kortrijk. In het begin van het schooljaar werd ‘de geheime cocon’ bedacht en verkozen tot favoriete droommachine van het 4de leerjaar.

 

Terwijl de cocon tot leven komt zet de lagere school verschillende projecten op om ook de MyMachine betrokkenheid en ondernemingszin in de andere klassen mee te stimuleren. Iedereen van de peuterklas tot het zesde leerjaar ging muzisch en creatief te werk. Elke klas bekeek MyMachine vanuit  een ander oogpunt: van bakmachines tot opruimmachines, van robots tot de geheime cocon.

 

Het werd een spetterende week vol beweging, knutselmomenten, toneel en muziek.  Op maandag 22 januari werd de projectweek afgesloten met een tentoonstelling in de hele school.  Iedereen was welkom: ouders, grootouders, sympathisanten… Het was een succes!

 

De geheime cocon


Probleem: Ik wil een geheime plek waar ik dicht bij de natuur, bij mezelf en bij mijn vriendjes kan zijn.
Oplossing: Een machine waarin je je even kan terugtrekken samen of alleen.
Concept: Een cocon die je enkel kan betreden als je een aantal elektrische hindernissen hebt doorstaan. Eens binnen is er een snoezelruimte om even te herbronnen en ook een interactieve ruimte om samen met enkele vriendjes spelletjes te spelen of lekker te cocoonen.

 

De uitvinders: Vrije Basisschool Damiaanschool uit Kortrijk – 4de leerjaar
De ontwerper: Mathieu Guinée – Student Howest Bachelor Industrieel Productontwerpen – jaar 2
De machinebouwers: Provinciaal Technisch Instituut uit Kortrijk