Generaties samen op MyMachine Work in Progress event deel 1 @ Howest Industrial Design Center in Kortrijk

Begin oktober 2019 werden droommachines bedacht. Ondertussen waren er heel wat interactiemomenten tussen de ontwerpers (hogeschoolstudenten) en hun opdrachtgevers, de kinderen en de makers van het secundair onderwijs.

Vandaag kwamen een 200-tal jongeren uit alle onderwijsniveaus samen tijdens het Work in Progress evenement in het Howest Industrial Design Center, voor 1 dag MyMachine fabriek:

  • Studenten presenteerden hun eerste tussentijdse proof-of-concept maquettes. De kinderen gaven hen eerlijke feedback om mee te nemen in het verdere productontwikkelingsproces alsook ontroerende complimenten.
  • Met de jongeren uit het middelbaar werd de verdere productieaanpak besproken, zoals de materiaalkeuze, complexiteitsgraad, …Zij starten binnenkort met de bouw van de werkende prototypes die eind mei 2020 klaar moeten zijn.
    Daarna stonden voor de jongeren STEAM/maakworkshops op het programma.
  • En terwijl hun leerlingen in goede handen waren bood MyMachine in samenwerking kregen de leerkrachten en ook medewerkers van één van onze partnerbedrijven KMPG een introductie in de Howest design thinking methodologie Innowiz die ze meteen konden toepassen in een concrete MyMachine opdracht.

Op die manier willen we van de leerkrachten niet alleen een sterkere MyMachine procesbegeleider maken maar er ook voor zorgen dat ze met de opgedane ervaringen, inspiratie en aangeboden tools zelf aan de slag kunnen met hun leerlingen tijdens en ook na hun MyMachine deelname. Op die manier kan MyMachine geïntegreerd worden als projectgebaseerd leren. MyMachine werkte hiervoor samen met de onderzoeksgroep Creativiteit van het Industrial Design Center van Howest.

Kortom: een gezonde overdosis creativiteit en ondernemingszin!
En niet alleen voor ons, ook de regionale media en het VTM nieuws waren er getuige van. Herbekijk hier het nieuwsitem.

En het beste nieuws? We zijn nog maar halverwege. Voor alle deelnemende scholen in het oosten van het land zal MyMachine een tweede Work In Progress organiseren in Hogeschool PXL in Hasselt in februari!