Oproep deelname MyMachine 2023-2024!

Wij vieren vandaag feest want het is ‘Werelddag van Creativiteit en Innovatie’!
Bij MyMachine vieren we dit het hele jaar door én vandaag lanceren we onze nieuwe oproep voor deelname aan MyMachine 2023-2024.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, ontwerpend en onderzoekend leren, talentontwikkeling, maakonderwijs en kruisbestuiving wil stimuleren binnen alle onderwijsniveaus (lager-, hoger-en secundair onderwijs). MyMachine is een mooi voorbeeld van projectgebaseerd leren en draagt bij tot het behalen van heel wat minimumdoelen.

De ruzie-oplosser 2.0, de dierenvertaalmachine, de emotiebot, de huiswerkmachine en de billenkletsmachine die pestkoppen een stevige klets op hun billen geeft: het zijn slechts enkele van de tastbare droommachines die dankzij MyMachine in het verleden werden gerealiseerd.

Telt jouw lagere school heel wat enthousiaste uitvinders of jouw secundaire school getalenteerde makers? Heb je zin om een schooljaar lang samen ‘creativiteit’ (en zoveel meer) te vieren?Grijp dan de kans om samen met je leerlingen een eigen droommachine te exploreren en realiseren van idee tot werkend prototype!

In partnerhogescholen Howest (Kortrijk) en PXL (Hasselt) gaat een interdisciplinair studententeam van o.a. de bacheloropleidingen Industrieel productontwerpen, Ergotherapie, Communicatie Management, Elektromechanica en Lerarenopleiding samen de MyMachine uitdaging aan.

Lagere scholen uit heel Vlaanderen kunnen zich samen met een technisch secundaire school (2de of 3de graad) kandidaat stellen t.e.m. vrijdag 2 juni om volgend school/academiejaar deel te nemen. Uiteraard kunnen ook secundaire scholen het initiatief nemen!
Uiterlijk op dinsdag 27 juni 2023 verneem je of je school al dan niet kan deelnemen.

Bekijk of download hier de oproep met alle info en deelnamevoorwaarden: MyMachine oproep 2023-2024
Overtuigd? Stel je kandidaat via volgend formulier.


Ontdek een stukje MyMachine in actie hier of neem een kijkje op onze website:
Video studenten vertalen droommachine ideeën in concepten – maart 2022

Video inhuldigingsfeesten droommachines in de lagere scholen – juni 2021