MyMachine wint Reimagine Education Presence Learning: Gold Winner 2018 award in Philadelphia

Met enige trots melden we dat MyMachine uit meer dan duizend onderwijs innovatie initiatieven uit 45 landen wereldwijd is geselecteerd om in plenum te mogen presenteren op het wereldcongres Reimagine Education in Philadelphia. Mede-oprichter Piet Grymonprez is uitgenodigd in Philadelphia om onze unieke methodologie en impact-strategie te mogen toelichten voor meer dan 600 deelnemers uit onderwijs (waaronder ook Harvard, Stanford, MIT, London School of Economics, Monterrey Tec) en industrie (onder meer Google, Microsoft, Amazon, Cisco, IBM, Adidas, Deloitte, 42 Silicon Valley, Goldman Sachs).

 

Op de concluderende sessie van de eerste dag van de conferentie, is MyMachine aangehaald als “Highlight of the day”. Daarna heeft MyMachine daarenboven de Reimagine Education Presence Learning Award: Gold Winner 2018 gewonnen van de 168-koppige internationale jury.

De internationale jury kreeg de opdracht de initiatieven te toetsen aan deze 3 centrale vragen: is het innovatief? Kan je de impact bewijzen? Is het schaalbaar?

 

MyMachine wordt door deze jury geëerd “voor haar wereldwijde bijdrage aan de noodzakelijke innovatie in onderwijs die wereldwijd nodig is, waarbij nieuwe modellen zich opdringen. MyMachine brengt een unieke samenwerking tussen alle onderwijsniveaus en toont hoe de toekomst ligt bij project-gebaseerd-onderwijs, waarbij studenten zélf aan het stuur gaan zitten van hun eigen leerproces. MyMachine engageert op innemende wijze het ondernemerschap, de creativiteit, de samenwerking en het respecteren van elkaars talenten bij alle deelnemende studenten.” De jury drukte verder haar wens uit “dat MyMachine hopelijk in de nabije toekomst nog sneller kan doorgroeien naar meer landen, om haar impact nog verder te vergroten”.

 

MyMachine is hiermee de allereerste Belgische organisatie die deze belangrijke internationale erkenning in de wacht sleept. Dat dit gebeurt in een context en in de aanwezigheid van honderden specialisten uit onderwijs en industrie uit alle continenten, is van bijzonder belang en toont de kracht van het unieke maak-onderwijs en ondernemerschapsmodel van MyMachine.

 

MyMachine is een organisatie opgericht door Piet Grymonprez (Howest), Filip Meuris (Leiedal) en Jan Despiegelaere (Streekfonds West-Vlaanderen) in Kortrijk. MyMachine is op vandaag uitgegroeid tot een organisatie met lopende licenties in Vlaanderen, Brussel, Wallonië, Frankrijk, Portugal, Slovakije, Slovenië, Noorwegen, Zuid Afrika en de USA.

 

Deze erkenning bezorgt MyMachine extra visibiliteit wereldwijd wat in de toekomst ongetwijfeld zal leiden tot alweer nieuwe MyMachine-hoofdstukken in nieuwe landen en regio’s.

 

De plechtige uitreiking van die prijs vond op dinsdag 5 december plaats tijdens het Reimagine Education Gala Dinner in het Franklin Institutein Philadelphia (USA).

 

Lees meer hier: www.mymachineglobal.org