Samenwerking MyMachine Vlaanderen en Slovenië van start

MyMachine Global, het door de Verenigde Naties bekroonde initiatief voor kleine (en grote) kinderen die hun eigen droommachine willen ontwikkelen, gaat van start met een nieuw experiment: een internationale samenwerking tussen MyMachine Vlaanderen en MyMachine Slovenië.

Hierbij gaan de 3 onderwijsniveaus in Vlaanderen (Kortrijk) en Slovenië (Ljubljana en Nova Gorica) een gezamenlijke droommachine realiseren. De deelnemers gaan tijdens het hele school/academiejaar als 1 internationaal team (‘BELSLO’) zowel online als offline samenwerken en daarbij hun ideeën, ervaringen en zaken uit hun eigen leefwereld uitwisselen.

Wat vooraf ging

Op 20 oktober werd het startschot gegeven.
De leerlingen van de klas van juffrouw Karen Pauwelyn van De Sprong verwelkomden een studenteam van Howest Bacherloropleiding Industrieel productontwerpen (2de jaar) dat hen begeleidde bij het bedenken en tekenen van hun droommachines.
Op hetzelfde moment kregen hun Sloveense leeftijdsgenoten ook een studenteam op bezoek van de Universiteit van Nova Gorica en de Universiteit van Ljubljana.

Vervolgens kozen de leerlingen in België en Slovenië klassikaal elk 3 ideeën die ze het liefst gerealiseerd zien worden tot een werkend prototype. Binnenkort komen we te weten wat de TOP 6 droommachines zijn.

Bekijk alvast de superleuke filmpjes van de uitvinders in actie in België en Slovenië:

De deelnemende scholen in Vlaanderen en Slovenië:

Lager onderwijs
-Lagere school De Sprong Kortrijk (buitengewoon onderwijs) – klas PE05 (9-10 jaar)
-Lagere school Frana Erjavca in Nova Gorica/Slovenië – klas 3 (8-9 jaar)

Hoger onderwijs
HOWEST Kortrijk – Bachelor Industrieel productontwerpen
University of Ljubljana/Slovenië – Faculty of Engineering
University of Nova Gorica/Slovenië – School of Arts

Technisch secundair onderwijs
PTI Kortrijk
School Centre Kranj/Slovenië