SENSORISCH PRIKKELEN

Op woensdag 4 december zijn Sybren, Feebe en ik terug geweest naar Het Vlot.

Op die dag hebben we de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met enkele geuren, geluid, kleuren en het voelen.

Zo hebben we de geuren op een watje gedaan zodat de kinderen konden raden welke geur het was. Tegelijkertijd moesten ze laten weten of dat ze dat geurtje lekker ruiken vonden of niet.

Voor het kiezen van het geluid hebben we het licht uit gedaan. Zo zaten de kinderen in een donkere ruimte en konden ze zich focussen op het horen.

Daarna mocht iedereen zijn favoriete kleur op een blaadje schrijven. Oh, wat moeilijk was dit voor sommigen! Sommigen hadden namelijk veel verschillende favorieten.

Bij het voelen zijn we de cirkel rond gegaan met enkele stoffen, de ene had kort zacht haar, de andere had dan weer lange stuggere haren.

Al deze dingen zijn belangrijk om te weten, omdat we deze meest gekozen zaken zouden kunnen integreren in onze Slaapbuddy.

Hoe het resultaat er uiteindelijk zou uitzien, zal u volgende week te weten komen. Blijf dus zeker op de hoogte van ons project.