Terugblik op een geslaagde MyMachine expo en openingsevent 2018 in Techopolis

Dat MyMachine mensen verbindt over generaties heen werd duidelijk op dinsdag 26 juni in Technopolis. De MyMachine Expo 2018 werd afgelopen dinsdag plechtig geopend door meer dan 400 jonge bedenkers en makers.

 

Dankzij de samenwerking met Agoria Vlaanderen konden ook meer dan 250 aanwezigen, uit de bedrijfs-en onderwijswereld, MyMachine aan de lijve ervaren tijdens een VIP rondleiding in aanwezigheid van de jongeren.

In de tot de verbeelding sprekende expo werd het hele maakproces zicht- en tastbaar gemaakt. Kijken mocht, aanraken moest!
Eén van de blikvangers was de Ruzie-oplosser 2.0, een machine die ruziemakers in de handboeien slaat en vasthoudt en ervoor zorgt dat ze enkel door fysiek contact als vrienden de machine weer verlaten. Deze machine zal beslist worden ingezet voor de volgende regeringsonderhandelingen.

 

De keynote van Tom Vander Ark, Leading Voice in Education in USA, oprichter en CEO van Getting Smart, over de impact van Artificiële Intelligentie op het onderwijs in de toekomst, maar ook de initiatieven en reflecties van de andere sprekers tijdens het congres over het onderwijs van de toekomst waren meer dan inspirerend.

Dat bewijst ook de droommachine van Agoria Vlaanderen, aldus Peter Demuynck: een transitiefonds om het onderwijs de 21ste eeuw binnen te brengen met aandacht voor digitalisering, het centraal stellen van leerlingen en aanleren van soft skills waarbij ook kennisoverdracht belangrijk blijft. De technologiefederatie krijgt naar eigen zeggen alvast positieve reacties uit de bedrijfswereld, het onderwijs en het kabinet van de onderwijsminister. Small dreams, big ideas!

 

Een korte video terugblik en foto’s van een geslaagde MyMachine expo en openingsevent 2018. Kijk je mee?