TOP 6 droommachines van uitvinders in Slovenië en België
De leerlingen van klas PE05 uit De Sprong-Kortrijk en hun Sloveense leeftijdsgenoten wisselden elk de favoriete TOP 3 ideeën van hun klas uit. Zo komen we tot een gezamenlijke TOP 6 droommachines. Binnenkort kiezen de leerlingen uit deze knappe TOP 6 dé machine die ze het liefst gerealiseerd zien worden tot een werkend prototype.

1. De slaapmachine

De slaapmachine van Jochen is speciaal bedacht voor kinderen zoals hij die moeilijk in slaap kunnen vallen ’s avonds. Wanneer je alweer niet kan slapen, komt de slaapmachine boven je hoofd hangen. Hij biedt allerlei oplossingen om te kunnen slapen. Er is slaapzout om in je ogen te strooien, er zijn roze wolkjes waarvan je ogen vanzelf dicht gaan, er is slaapmuziek, hypnotiserende slaapogen én slaappilletjes! Met deze machine slaap je zeker als een roosje!

2. De zangmachine

De zangmachine van Anouck is gemaakt voor kinderen die niet zo goed kunnen zingen maar toch willen zingen alsof ze een operazanger of Elza van Frozen zijn!
Je betreedt de zangbubbel waarin je kan kiezen tussen allerlei knopjes. Elk knopje staat voor een andere zanger, bv. Elza.
Als je op dat knopje duwt en in de microfoon zingt, zal het voor de buitenstaanders van de machine lijken alsof je zo mooi kan zingen als Elza! Van nu af aan kan je zingen als een nachtegaal of als Mega Mindy?!

3. De zombie machine

Saiko bedacht een zombie machine die echte zombies maakt, zodat iedereen een zombie-agent kan hebben. De Zombies staat voor je deur als een decoratiestuk, maar eigenlijk beschermt hij je en zorgt ervoor ze je veilig bent in je huis. En wanneer je het vriendelijk vraagt, doet hij ook de deur en de poort open, handig!

4. De spiegeltje-maak-me-mooi machine

Nastja wenst een machine die de ochtendroutine van tanden poetsen tot haren kammen veel sneller en plezanter kan maken. Als je in de magische spiegel kijkt en jezelf ziet, dan begint de machine automatisch je tanden te poetsen en je haar te kammen. Opgepast: de machine kan enkel geactiveerd worden als je erin kijkt en niet als je zomaar voorbij wandelt.

5. De vergroot-of-verklein-dieren -en-mensen machine

Aleks en David wensen een machine die voorwerpen, mensen en dieren kan verkleinen of vergroten tot hun gewenste afmetingen. De machine lijkt op een spin en heeft 2 portalen, een kleine spin voor het verkleinen en de grote spin voor het vergroten. Tussen de 2 portalen bevindt zich een vuilbak want vuilnis is ten strengste voorboden in de machine.

6. De superlaarzen

Deze multifunctionele vliegende, vuurspuwende laarzen zijn een combinatie van 3 machines waarvan de uitvinders Tomas, Martin en Luka bedachten dat ze alles konden combineren in 1 superuitvinding. De laarzen werken via een batterij maar in noodgeval kan je ze aansluiten op het elektriciteitsnet. Met een druk op de wonderknop kan je ze ook langzamer laten gaan. Met deze superlaarzen kan je om het hoogst vliegen, jumpen, vuur spuwen en dat terwijl er stinkend groen gas uit je uitlaathiel komt. Een totaalspektakel vol vonken en geuren!