Verwondering, fonkelende oogjes en hartjes die sneller slaan…

De MyMachine Slottentoonstelling 2024 was ook dit jaar weer een groot succes!

Op 23 en 24 mei was het in het Design Museum in Brussel net iets minder rustig dan op andere dagen. Leerlingen van lagere scholen verspreid over heel Vlaanderen zakten af naar de hoofdstad om er hun zelfbedachte droommachines uit te testen. Onder begeleiding van studenten van Howest in Kortrijk en PXL in Hasselt mochten ze zich naar hartenlust uitleven op hun eigen droommachine, en ook op die van de andere scholen. De kers op de taart na vele maanden keihard werken om die werkende prototypes te realiseren!

Zo konden ze onder meer vliegen als een vogel met de Vleugels 2.0, werden ze beloond met een snoepje bij de Beloningsmachine en konden ze een balletje trappen bij de Kiprodroni. Ook de Blijbot, de zotste go-cart ooit, de MyMachine game en de Anti-verveelmachine 2.0 zorgden voor veel spelplezier. Met DJ Dumbo de Borstelaar, een olifant met ingebouwde stofzuiger, konden ze dan weer alles opruimen, en zo op een leuke manier een anders minder geliefd karweitje uitvoeren. Even uitblazen van al dat sport en spel kon in het gezellige Try to be happy huisje, gevuld met zachte knuffelberen.

Of werden ze letterlijk uit hun bed gekieperd met de Bed & Bam: 

En alsof dat nog niet genoeg was, naast hun bezoek aan de MyMachine tentoonstelling kregen de leerlingen ook de kans om het Design Museum te ontdekken en om het Atomium, dat vlak bij het museum ligt, vanbinnen en vanbuiten te bewonderen.

Kortom, twee top dagen —na het immense werk om Droom Machine te cocreëren— voor honderden leerlingen en studenten uit lager, middelbaar en hoger onderwijs!