Work-In-Progress Expo

Op 21 december vond de Work-In-Progress Expo van My Machine plaats in PXL. Het 5e leerjaar van Het Wijdeland uit Sint-Truiden heeft voor het eerst kunnen kennismaken met het prototype van Stiltebotje. Ze hebben even lawaai mogen maken om de microfoon die in Stiltebotje komt op te warmen. De klasjes uit Lier, Balen en Beringen volgden in hun voetsporen.

Maar wie is Stiltebotje eigenlijk? Stiltebotje is de handige hulp in de klas die de leerlingen een signaal geeft wanneer ze te veel lawaai maken. Hij houdt niet van lawaai. Zijn gezichtsexpressie verandert a.d.h.v. de stand van de wenkbrauwen en de kleur van ogen. Wanneer de klas rustig is, is Stiltebotje zeer tevreden. Zijn ogen zijn groen en hij kijkt lief. Bij het rumoerig worden van de leerlingen fronst hij zijn wenkbrauwen al een beetje. Zijn ogen zijn nu oranje. Dan wordt de klas plots wel erg luid. Dit vindt Stiltebotje niet leuk! Zijn wenkbrauwen vormen een diepe frons gecombineerd met rode ogen. Dit is het signaal dat iedereen zo stil als een muis moet worden.

Het was fijn om te tonen aan de uitvinders uit Sint-Truiden en aan de andere klasjes wat er gebeurd is met de ideeën, tekeningen en concepten van de oorspronkelijke ‘Lawaaimachine’. Leuk om jullie allemaal zo nieuwsgierig te zien!