STILTEBOTJE

Probleem: De leerlingen maken soms te veel lawaai in de klas waardoor de leerkracht (vals) gaat zingen om ze terug stil te krijgen en verder te kunnen gaan met de les.
Oplossing:  Een machine die ervoor zorgt dat de kinderen een signaal krijgen wanneer ze te luid zijn en het automatisch stil gaan maken.
Concept:  Stiltebotje is de handige hulp in de klas. Hij kan niet tegen lawaai. Wanneer iedereen rustig is, krullen zijn wenkbrauwen omhoog, lichten zijn ogen groen op en zegt hij: “Doe zo voort.” Dit betekent dat hij tevreden is. Als de klas te rumoerig wordt, laat hij dat weten door “Het kan beter” te zeggen. De ogen van Stiltebotje kleuren dan oranje en zijn wenkbrauwen vormen een rechte lijn. Een lawaaierige klas maakt Stiltebotje echt boos. Zijn ogen worden rood, zijn wenkbrauwen fronsen en hij roept: “Stilte!” Dan weet de klas dat ze het heel stil moeten maken.

De uitvinders: Freinetschool Het Wijdeland uit Sint-Truiden – 5deleerjaar
De ontwerpers: Sil Vaes (EAI), Yanick Beliën (EMA), Chris Kneepkens (Mad), Hasan Demir (Education)– Studenten PXL Bachelor Elektromechanica, Bachelor Elektronica-ICT, Bachelor Grafisch Ontwerp en Bachelor Lerarenopleiding.
De makers: Koninklijk Technisch Atheneum Campus Speelhof uit Sint-Truiden – 5dejaar Industriële wetenschappenIn de maak: Stiltebotje

In de maak: Stiltebotje

Wat is Stiltebotje de laatste tijd lang toch stil? Is het 5e leerjaar van Het Wijdeland zo flink geweest?
Ondertussen werken de 5IW'ers van Domein Speelhof hard aan digitale tekeningen van Stiltebotje. Zo kan hij later uitgeprint worden met de 3D-printer. Spannend!

Read More
Work-In-Progress Expo

Work-In-Progress Expo

Op 21 december vond de Work-In-Progress Expo van My Machine plaats in PXL. Het 5e leerjaar van Het Wijdeland uit...

Read More
Stiltebotje ontwerpen

Stiltebotje ontwerpen

Het team is al een tijdje bezig met het ontwerp van Stiltebotje. We bedenken hoe hij eruit zal zien en...

Read More
Klas 5IW @ PXL-Tech

Klas 5IW @ PXL-Tech

Op 21 november bracht 5IW van Domein Speelhof Sint-Truiden aan PXL-Tech. De leerlingen hebben kennisgemaakt met het concept Stiltebotje. Daarna...

Read More
Grote dag!

Grote dag!

Morgen gaan we de drie creatieve droommachines voorstellen aan de jury in Brussel. Spannend! Welke machine zal er gekozen worden?...

Read More