Expo ‘MyMachine – small dreams, big ideas’  2018-2019 en ‘An evening with MyMachine’ in BELvue Museum Brussel: een impressie!

Een machine om de temperatuur een paar graden te doen zakken, dat was handig geweest tijdens het bezoek van de deelnemende scholen op dinsdag 25 juni. Daarenboven waren de reacties van de jongeren en leerkrachten ook hartverwarmend!

De expo vond plaats in het BELvue, naast het Koninklijk Paleis. Het museum belicht België aan de hand van 7 hedendaagse thema’s en een galerij van 200 Belgische objecten. Via een spelparcours kunnen de jongeren kennis maken met de Belgische geschiedenis, uitvindingen, … op een levendig, actieve en speelse manier. Een ontdekkingsreis in de archeologische site van het Coudenbergpaleis van Keizer Karel met haar ondergrondse gangen, zalen en verborgen kamers staat ook op het programma.

Tijdens het slotmoment kregen ze elk een exemplaar van het gloednieuwe MyMachine boek waarin ze het hele maakproces van hun droommachines kunnen herbeleven.

Een impressie van de expo MyMachine – small dreams, big ideas 2018-2019 in het BElvue Museum in Brussel. Kijk je mee?

An evening with MyMachine

Op woensdag 26 juni krijgen ook de MyMachine stakeholders uit industrie, overheid en onderwijs,… en  sympathisanten de kans om de expo de bezoeken tijdens een bijzonder event ‘An evening with MyMachine’. Dit event is tevens de lancering van  het Engelstalig boek What Is Your Dream Machine? How Children Change Education Worldwide, waaraan 21 mensen uit 9 landen hebben meegewerkt.

 

Lees meer over dit MyMachine boek.